top of page

5 etikett szabály a vendégeknek az esküvőről

Bár minden esküvő máshogy zajlik, van pár állandó szabály. Ezek olyan alapdolgok, minthogy nem az utolsó pillanatban esünk be a ceremóniára, illetve visszajelzünk a meghívóra. Megválaszolunk 5 olyan dolgot, amire nem árthat biztosan tudni a választ, ha jó vendégek akarunk lenni.

1. Mikor kezdhetünk táncolni?

wedding dance,esküvői pár tánca

Bár ez is lehet eltérő, de a legáltalánosabb az, hogy a vendégek a menyasszony és az édesapja tánca után vehetik be a parkettet. Persze nem kell hozzá meredten figyelni az ifjú párt, hiszen úgyis bejelentik, vagy mindenki körbeállja őket, amikor a tánc megkezdődik és ezután már folyamatosan meg fognak invitálni mindenkit a tánctérre.


2. Mikor ülhetünk le az étkezéshez?

wedding dinner, esküvői asztal

Nyilván nem az lesz az első, hogy amint odaértünk az étterembe egyből kést villát ragadunk. Ez is, mint minden fontosabb pontja a fogadásnak, be lesz jelentve. Ezt megelőzően általában pohárköszöntő is van. Persze előtte már érdemes megkeresni a helyünket, amiben nagy valószínűséggel az ültetőkártyák lesznek segítségünkre.

3. Mondhatunk köszöntőt?

wedding cheers, esküvői pár köszöntő

Ez csak akkor jó ötlet, ha előtte egyeztetsz a párral, vagy egyáltalán megkértek téged, hogy mondj tósztot. Semmiképpen ne kezdjünk önálló akcióba. Ha van valami szívet melengető jókívánság, amit el szeretnénk mondani, akkor inkább keressünk egy privát percet, amikor köszönthetjük őket. Ha esetleg mégis felkértek, akkor is vigyázzunk, hogy csak azért, hogy nagyon vicceset mondhassunk, ne hozzuk őket kellemetlen helyzetbe.


4. Posztolhatok az esküvőről képet a közösségi hálóra?

bride selfie, esküvői selfie

Mielőtt ész nélkül elkezdenénk megosztani a képeket, nézzük meg, hogy ezzel kapcsolatban nem volt e esetleg külön kérése az ünnepelteknek. Ezt általában előre szokták jelezni. Sőt, az is előfordulhat, hogy egyáltalán nem zavarja őket és esetleg még meg is mondják, hogy milyen hashtaget használj, hogy ők is megtalálhassák a képeket.

5. Meddig maradjunk?

bride with bridemaids, menyasszony a köszorúslányokkal

Vegyük figyelembe, hogy mennyire fárasztó lehet a friss házasoknak ez a nap és ha már látjuk rajtuk, hogy várják a party végét, akkor ne húzzuk az időt. Természetesen előre is megkérdezhetjük, de ha nagyon jó a buli és a vőlegény és a menyasszony is még nagyban ropja a táncot, akkor nyugodtan maradhatunk.

Ajánlott cikkek
Legfrissebb cikkek
Archívum
Keresőszavak
Kövess minket:
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page