5 dolog az esküvői tortával kapcsolatban

November 27, 2017

Nyilván a legkedvencebb és legédesebb hagyomány egy esküvőn a torta felvágása. A torta maga egy fontos kelléke a rendezvénynek és a tradíció, hogy felszeleteljük a tortát, az ókori Rómáig visszavezethető. Most már csak divatosnak számít és valószínűleg nincsen semmi különös jelentősége azon kívül, hogy tök jó képeket lehet ekkor lőni és hogy ez a friss házaspár első közös projektje. Összeszedtünk 5 dolgot, amit érdemes tudni az esküvői tortáról és annak felszeleteléséről.

 

1. Dekoráció

A torta az egyik fő pontja a lakodalomnak. Mivel rengeteg kép fog róla készülni nem érdemes elaprózni. Természetesen attól, hogy nagy méretű, még nem fontos, hogy giccses is legyen. A tetejét gyakran díszítik olyan figurákkal, akik emlékeztetnek minket az ifjú párra.

 

2. A torta felvágása

 

Lehet, hogy azt gondolod, hogy profin tudsz szeletelni, de nem árt egy próbát tenni azért előtte. Pláne, hogy itt nem csak egyedül te fogod csinálni, hanem a párod is. A cukrászt is meg lehet kérdezni, hogy hol érdemes kezdeni, főleg ha emeletes tortáról beszélünk. Nem sülne el jól, ha az első vágásnál összeomlana az egész.

 

3. Akár egymás arcába is nyomhatjátok

Amint levágtátok az első szeletet, a friss pár általában elkezdi etetni egymást, szimbolizálva ezzel a másik iránt való elköteleződésüket. Néha persze a poén kedvéért ez a mozdulatsor máshogy alakul és a viccesebb kedvében lévő pár tagja belenyomja a másik arcába a sütemény és elkeni azt rajta. Ha a másik veszi a lapot, akkor ugyanígy cselekszik. Megsértődni kár, a lényeg, hogy legyen a közelben elég szalvéta.

 

4. Fotók

 

A tortáról biztosan fog kép készülni. Persze fontos a fotósnak listát készíteni arról, hogy mik legyenek megörökítve, így nem érdemes kihagyni azt sem, hogy a süteményről ne csak akkor készítsen képet, amikor már odaálltatok felszeletelni, hanem előtte is, amikor még egyben van.

 

5. Etesd a tömeget!

 

 

Szerencsére elég egyetlen szeletet vágnotok a tortából, utána inkább engedjétek át a terepet a profiknak. A vendégseregnek sincs kedve kivárni, mire az összes főnek Ti tálaljátok ki a szeleteket. A tortával amúgy azért sem érdemes spórolni, mert jófejség abból elvitelre adni is a vendégeknek. Persze ez már nem annyira jellemző hagyomány, mivel inkább kis ajándékcsomagokkal készülnek a párok, de ha valakiről tudjuk, hogy kifejezetten édesszájú, annak jól fog esni.

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Ajánlott cikkek

TOP 10 esküvői HIBA amit ne kövess el!

May 13, 2017

1/1
Please reload

Legfrissebb cikkek
Please reload

Archívum
Please reload

Keresőszavak