top of page

6 tipp az esküvői ültetéshez

Ha kis esküvőt tartasz, akkor nincs szükséged azon agyalni, hogy kit hova ültess, ha azonban már legalább 75 vendégetek lesz és rendes ebéd vagy vacsora várható, akkor be kell osztani, hogy ki hova fog ülni. Az emberek egyrészt tudni akarják hol lesz a helyük és kivel ülnek, másrészt ha valaki speciális ételt fogyaszt, a felszolgálóknak is könnyebb eligazodniuk. Ha stresszmentesen akarsz túl lenni ezen a feladaton, az alábbi 6 tippet kövesd.


1. Kezd korán

Vannak párok, akik az utolsó pillanatban próbálják kitalálni, hogy ki hova üljön. Ne tartozz ezek közé! Sokkal fontosabb problémáid is lesznek az esküvő közeledtével, mint az ültetési rend megszervezése. Természetesen last-minute változások szóba jöhetek, de a nagyján ess túl idejében.

fehér esküvői vintage teríték


2. Kategorizálj

Oszd föl a vendégeket különféle kategóriákra. Csinálj oszlopokat külön a közeli családtagoknak, a távoli rokonságnak, a barátoknak és a kollégáknak. Majd ezeket megint még kisebb halmazokra oszthatod azáltal, hogy ki kinek a hozzátartozója. A végén logikusan látni fogod kit melyik csoporthoz érdemes ültetni.


3. Cetlizz

Ha vizuálisabb típus vagy rajzold fel egy nagy papírra az asztalokat és oszd fel őket, hogy hány széket szánsz. Írd fel minden vendég nevét és cetlikkel ragaszd a kiszemelt helyre. Ez azért jobb, mintha odaírnád, mert könnyedén tudod később mozdítani a papírdarabokat és más opciókat is felvázolhatsz.

ültetési rend cetlizés


4. A főasztal megtervezése

A legjobb azzal az asztallal kezdeni ahol a pároddal ülni fogtok. Ez az asztal nem szokott kerek lenni, hanem egyenes és olyan helyen van, ahol az egész násznép jól rálát a párra. A tanúkat és a pár szüleit, illetve néha a testvéreket és azok kedvesét is ide szokták ültetni.


5. Kerüld a drámát

Ha vannak olyan családtagok, akik évek óta nem beszéltek egymással, vagy köztudottan nincsenek jó viszonyban, akkor ne most próbáld meg őket kibékíteni. Gondold át azt is, hogy valakinek az exe nehogy ahhoz az asztalhoz üljön, ahol még feszült a helyzet. Gondold át ezeket az emberei kapcsolatokat, mert nagy drámáktól mentheted meg magad. Hidd el, ők is értékelni fogják a figyelmességet.


6. Támogasd az egyesülést

A kollégáid és a gyerekkori barátaid is örülni fognak, ha viszont látják egymást. Ne szeparáld el őket, mert biztos, hogy nagy lesz az öröm hogy megint egy társaságban lehetnek. Lehetőséget adsz nekik, hogy újra felvegyék a kapcsolatot és megtudják kivel mi van, mert lehet már nagyon régen találkoztak.

esküvői fekete ültetőkártyák

Még több tippért és ötletért látogass el Facebook oldalunkra!

Ajánlott cikkek
Legfrissebb cikkek
Archívum
Keresőszavak
Kövess minket:
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page