top of page

5 alkalom amikor nem érdemes viselni a gyűrűt

Az eljegyzési gyűrűt se elveszíteni, se tönkretenni nem akarjuk. Van néhány olyan helyszín ahol kifejezetten kockázatos viselni és van pár olyan hely, ahol könnyen árthatunk neki. Persze jó dolog, ha biztosítva van, de jobb az ilyen gondokat megelőzni. Itt van 5 hely, ahol inkább ne viseld a gyűrűdet, hanem hagyd biztonságos helyen.

1. Strand

Ennek több oka is van. Egyrészt elég könnyen el lehet hagyni és kis eséllyel megtalálni a homokban vagy a vízben. Másrészt a homok bemehet a gyűrű díszítette kis kövek alá és azt könnyen kinyomhatja. Arról nem is beszélve, hogy a napkrém sem tesz túl jót neki.

eljegyzési gyűrű

2. Konditerem

Egy kardió edzésen még nem okoz nagy problémát, ha viseled a gyűrűt, de minden sportban izzadunk és könnyebben csúszik le rólunk a gyűrű. Ráadásul ha hangos a zene, lehet nem is halljuk meg a koppanást és észre sem vesszük. Ami viszont nagyobb gond, ha olyan edzést végzünk, amiben súlyokat kell emelgetni. Itt könnyen előfordulhat, hogy nagyobb lendülettel nyúlunk a súlyok irányába, amibe beleütjük a gyűrűt, amiből akár a kő is kipattanhat. Okosabb edzés előtt megszabadítani magunkat az ékszerektől.

3. Fürdés

Kevesen tudják, de mindenféle sampon, szappan, tusfürdő és egyéb kence hosszú távon károsítja a gyűrűt. Idővel elszínezősét okoz. Persze el lehet vinni megtisztíttatni, de jobb ha ettől a felesleges procedúrától megkíméljük magunkat és fürdés előtt levesszük a gyűrűt.

4. Medence és fürdőkád

Itt elveszteni a gyűrűt közel sem akkora katasztrófa, mint mondjuk a nyílt tengeren, hiszen jobb esetben vannak szűrők és kisebb területet kell átnézni ha lecsúszott. Viszont a másik ok, amiért itt sem érdemes viselni, az a klór. Egy idő után jelentősen képes elszínezni a fémet.

eljegyzési gyémántgyűrű

5. Takarítás Lemosnád a kocsit? Kisikálod a sütőt? Felsúrolod a fürdőt? Vedd le a gyűrűd! Mindenféle vegyszer roncsolja és elszínezi, főleg az erősebbek.Bárhova is rakod le a gyűrűd, mindig emlékezz hova tetted. A legegyszerűbb ha kialakítasz ennek egy kis dobozt, vagy mindig ugyanoda pakolod, így később nem kell keresgélned.

Csatlakozz hozzánk Facebook oldalunkon is!

Ajánlott cikkek
Legfrissebb cikkek
Archívum
Keresőszavak
Kövess minket:
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page