top of page

10 esküvői költség

Mindenki a lehetőségeihez és az anyagi helyzetéhez mérten próbálja belőni, hogy milyen típusú esküvőt tervez. Az alapköltségekkel tisztában vagyunk; tudjuk, hogy pénzbe fog kerülni a menyasszonyi ruha, a helyszín, a fotós, a zenészek, az étel, az ital és még sorolhatnám. Vannak azonban olyan váratlan kiadások, amik egy pillanatra érhetnek minket meglepetésként és ha bár nem mindegyik számottevő, azért jobb azt is előre belekalkulálni az összköltségbe.

more

1. Szolgáltatók megvacsoráztatása
Az esküvőnk hangulatáért nagyban felelősek például a zenészek, vagy a különféle szervezők és segítők, akikre pár órára vagy egész napra szükségünk van. Az ételek és italok fejadagjának számolásakor nem csak illik, de kötelességünk is őket számításba venni.
2.Lufik, galambok, rózsaszirmok
A ceremónia után a vidámabb vagy éppen romantikusabb képek kedvéért gyakran vágyunk egy kis extrára. Egyre nagyobb divatja van például a lufieregetésnek. Az amerikai filmesebb vonalat követve van aki galambokra vágyik, amik az ifjú pár előtt röppenek el, illetve a koszorúslányok által dobált rózsaszirom is remek ötlet, de azt is be kell szereznünk.
lámpás
3. Utazás, szállás
Ha helyszínnek olyan várost választunk, amitől mi magunk és a násznép is távol esik, akkor bizony muszáj gondoskodnunk szállásról, hiszen a többség éjszakába nyúlóan szeretné velünk ünnepelni a nagy napot. Az utazást általában mindenki megoldja egyénien, de ne felejtsük el, hogy nekünk is el kell oda menni, ami a benzinköltséget szaporítja.
4. Italfogyasztás túllépése
Az esküvők egyik nagy hangulatfelelőse az ital, főként a rövidital. Előfordulhat, hogy valakiknek a jókedve már olyan magasságokban jár, hogy nehéz lenne őket kontrollálni a mennyiség terén, így könnyen lehet, hogy az előre kalkulált adag nem lesz elég.
5. Kültéri ceremónia
Ha az esküvőnk egy bizonyos részét kinti helyszínre vinnénk át, akkor ott is gondoskodnunk kell székekről, hangosításról illetve a díszítésről. Ráadásul érdemes arra is gondolnunk, hogy rossz idő esetén legyen mi alá behúzódni.
ceremónia dekoráció
6. Terembérlés túllépése
Előfordulhat, hogy a rövidebb időt szántunk azon a helyszínen maradni, amit kibéreltünk, mint ameddig végül valójában tartott ott a rendezvény. Ilyen esetben számítani kell a felárra az időtúllépés miatt.
7. Meghívók postaköltsége
Pontosan tudjuk, hogy hány darab meghívót kapunk és az mennyibe fog kerülni, de ne feledjük, hogy a postás csak bélyeg ellenében juttatja el a meghívottaknak a levelet.
esküvői pillangós meghívó
8. Takarítás, rombolás
Ha szerencsénk van, akkor a hely biztosítja az esküvő után maradt romok eltakarítását. Ha nem, akkor viszont jobb bérelni egy csapatot, aki ezt megcsinálja nekünk. Azt is figyelembe kell venni, hogy minden bútordarab megúszta e a ceremóniát, mert ha valami tönkrement vagy eltört, nagy eséllyel meg kell téríteni a kárt.
9. Különféle eszközök
Ez talán egy nagyon apró költség, de szoktak néha az esküvőn játékok lenni, vagy éppen a lufieregetésnél szokás cetliken üzenetet hagyni. Igaz, hogy csak tollakról és papírokról beszélünk, de minél több főt hívunk, annál több eszközt kell beszereznünk.
10. Ajándék
Ez is egy főleg Amerikából átvett szokás, ami amúgy nagyon jól szokott esni a vendégeknek. Ez pedig nem más, mint a kis ajándékcsomag, amit távozáskor kapnak köszönetképpen. Az ifjú párról való kép, egy kis ital vagy csokoládé egy papírtáskában mind plusz költséget ró a nyakunkba.

Több érdekes tippért látogass el Facebook oldalunkra!

Ajánlott cikkek
Legfrissebb cikkek
Archívum
Keresőszavak
Kövess minket:
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page