top of page

10+1 tipp a karácsonyi lánykéréshez

Őszi Esküvők, Kültéri Álmok

Esküvői helyszín a szabadban, wedding place in the nature

Mindannyian szeretnénk földi létezésünk egyik legfontosabb napját emlékezetessé tenni életünk párjával. Szeretnénk ha ez a nap a Mi napunk kizárólag rólunk szólna, és nem szeretnénk fukarkodni vagy hiányt szenvedni a földi javakban sem.


Rögtön rá is keresünk kettecskén az interneten fellelhető szolgáltatókra, esküvői videókra, helyszínekre. Hamar ki is alakul az elképzelés, szinte kirajzolódnak vágyaink és már - már egy pillanatra valósággá válnak. Miután megkapjuk a kiválasztott szolgáltatóktól az árajánlatokat motivációnk már alábbhagy, kedvünk inkább egy szilveszteri partiról hazafelé támolygó "negyvenes" szingliéhez hasonlít, aki az éjféli koccintástól várta a megváltást. Olyan ez mint amikor a katalógusból kiválasztjuk álmaink autóját aztán egy extráktól mentes, "komfort szegény" esztétikailag megközelítőleg sem hasonló 4 keréken guruló márka emblémával utazunk a hétvégi bevásárlásra.


Bár egy évre előre elkezdjük felkeresni a helyszínt mégis azon kapjuk magunkat, hogy a napsütéses nyári időpontok már elkeltek, vagy drágábbak a tervezettnél. Mit tegyünk ha már minden helyszín elkelt a nyárra mi mégis ragaszkodunk az elképzeléseinkhez? Íme néhány Hasznos Tipp a megvalósításhoz!


 • Manapság egyre többen házasodnak Őszi akár téli időszakokban - pl. januárban is - tehát mondhatjuk hogy nem kell feltétlenül szezonhoz kötni az esküvőnk napját. Sőt olykor a szezonon kívül eső időszakban olcsóbban jutunk hozzá álomszép helyszínekhez.


 • Kültéri, szabadtéri esküvő esetén ne bízzuk a véletlenre vagy az időjárásra mondván, "Ne aggódj Kincsem! Úgyis jön a vénasszonyok nyara" meg majd a "globális felmelegedés megoldja a problémánkat". Természetesen előfordulhat hogy októberben 20 fok is lehet de egy évre előre ezt még a TV jósda alkalmazottai sem tudják biztosra megmondani.


 • Ne csapjon be minket, hogy szeptembertől bár a délutáni órák lehetnek még kellemesen melegek, érdemes gondolni a hűs, hideg éjszakákra


 • Éppen ezért ősszel megrendezésre kerülő kültéri lagzi esetén készüljünk megfelelő mennyiségű bérelhető Hőgombával, mobil fűtőtestekkel és sátras vagy egyéb fedéssel is, így kiküszöbölhető ez a probléma.


 • Készítsük fel vendégeinket is időben hogy hozzanak melegebb ruhát is arra az esetre ha fáznának, de előre nyugtassuk meg őket, hogy megfelelő mennyiségű hőgombával készültünk.


 • Mivel a szertartás a csoport és esküvői fotózás és egyéb programok is általában kültéren történnek ennek is érdemes egy fedett helyszínt vagy a fedéshez vacsora helyszínéhez közel eső helyszínt választani.


 • Azt a hibát se kövessük el, hogy amennyiben zenekart hívtunk az estére de róluk nem gondoskodunk és úgy gondoljuk Ők majd el lesznek a füvön kabátban meg sálban. Ne hagyjuk hogy a hangulatfelelőseink pokrócba fagyjanak meg! Saját tapasztalatból mondom ez nagyon kellemetlen szituáció! (Megjegyzés: A zenészeknek jó idő esetén is szükségük van a fedésre hiszen a zenekari hangbeállás már kora délután megkezdődik és a melegben a drága hangszerek is hangolódnak vagy tönkremehetnek. Nem beszélve arról hogy egy éjjeli záporeső is tönkreteheti a lagzinkat.)


 • A kültéri dekoráció kapcsán is ügyeljünk arra, hogy a megrendelt kültéri világítótestek ne rontsák el a hangulatot. A fények tekintetében a helyszín vagy a zenei szolgáltatók segítségünkre lehetnek.Kérjük ki a tanácsukat bátran.


 • Válasszunk üvegfalakkal körbevett helyszínt, így jut is marad is alapon, lesz szabadterünk és a természetes panorámával kültéri érzetünk is megmarad.

Nem lehetetlen, hogyha ragaszkodunk az elképzeléseinkhez azt akár egy szezonon kívül eső időszakban valósítsuk meg!

Ajánlott cikkek
Legfrissebb cikkek
Archívum
Keresőszavak
Kövess minket:
 • Facebook Basic Square
 • Twitter Basic Square
 • Google+ Basic Square
bottom of page