top of page

A Glamorous Company zenekar hivatalos weboldala

Gyakran ismételt kérdések

Díjmentes személyes tanácsadásra van lehetőség?


Igen. Fontos felhívnunk a figyelmeteket, hogy a tanácsadás nem jár semmilyen foglalási kötelezettséggel. Segítünk számotokra a megfelelő szolgáltatást kiválasztani, illetve az egyéni kéréseknek eleget tenni. Nincs más dolgotok, mint e-mailen vagy telefonon egyeztetni a személyes találkozó időpontját a kapcsolat menüpont alatt.


Mit tartalmaz az esküvői csomagajánlat?


6 fős zenekar esetében 30-40 perc vacsorazenét a kellemes hangulat megteremtéséhez, menyasszonytánc ideje alatt mulatós dalokat , ezen felül  közel 3 órás partyzenét biztosít éjjel max. 2.00-ig bezárólag. A zenekar után DJ-t biztosítunk 2 óra időtartamra,max. hajnal 4.00-ig. Továbbá a csomag tartalmazza a zenekar és DJ hangtechnikáját és a 10 számos kívánságlistát is.Mit takar a csomagban a DJ szolgáltatás?

A Dj a 2 óra időtartamra szól, és az élőzene után biztosítja a további jó hangulatot max. hajnal 4.00-ig. A dalokat konkretizálhatjátok vagy a stílusokat előzetesen meghatározhatjátok, igény esetén listát is készíthettek azokról, amiket szívesen hallanátok. Amennyiben nem szeretnétek külön összeírni, a lemezlovas a hangulatnak megfelelően válogatja a zeneszámokat. A helyszínen az egyéb zenei kívánságokat is teljesíti, melyeket beépít a már összerendezett repertoárba. Igény esetén van lehetőség a DJ szolgáltatás meghosszabbítására a helyszínen, plusz tiszteletdíj ellenében.Elegendő lesz az élőzene max. éjjeli 2:00 / 2:30-ig?


Tíz éves tapasztaltunk azt mutatja, igen.  Az alábbiakban egy általános programtervet prezentálunk, mely alapján átláthatóvá válik:
 

  • 19:30 /20:00  A vacsora közel 1,5-2 órás időtartamú. Ez idő alatt a zenekar vacsorazenével (kellemes háttérzene) szórakoztatja a vendégeket.

  • kb. 21:30    Egy hosszabb zenei blokkot (2x45perc) időzítünk. Figyelembe kell venni, ha esetlegesen készültök vetítéssel, játékokkal, az öröm apák és anyák köszöntőbeszédekkel,stb...ez mind - mind sok idő, ez alatt a zenekar nem tud tánczenét szolgáltatni,hiszen más zajlik épp a helyszínen.

  • 23:00   nagyobb zenei blokk után következik az esküvői torta szervírozása, illetve a násznép elfogyasztja a süteményt

  • 23.30/00:00    kezdődik az „éjféli menyasszonytánc”.

  • 00:30/1:00    menyasszonytánc után még egy hosszabb zenei blokk (2X45perc).

  • 02:00-02:30  óráig zenél a zenekar és utána DJ veszi át a helyét 4:00-ig

 

Van-e zenekari hosszabbításra lehetőségem?

Igen. Amennyiben ez az opció a személyes találkozó kapcsán felmerült, illetve a végleges szerződés ezt a lehetőséget is tartalmazza. Hosszabbításra abban az esetben nincs lehetőség, amennyiben a közel 5-6 órás időkeretet túllépte a zenekari játékidő, hiszen énekeseink hangszálai ez esetben már elfáradtak és a szolgáltatás meghosszabbítása már a zenei minőség rovására menne, esetlegesen énekesünk/énekeseink hangszálainak sérülését okozhatja.Mit takar a 10 számos kívánságlista?


Az általatok választott 10 zeneszámból áll (melyek a zenekar aktuális repertoárlistájában nem szerepelnek), amit a zenekar a kérésetekre megtanul. Végeredményt tekintve ez többnyire 5-6 dalt biztosan jelent, mivel mindez a kiválasztott zeneszámok hangszerelésétől függ.Összeállíthatjuk a repertoárt?

Igen! A fent említett 10 számos kívánságlistán kívül lehetőségetek van arra is, hogy meghatározzátok, milyen dalokat szeretnétek vagy nem szeretnétek hallani a Nagy Napon a meglévő repertoárunkból. Ez nem csak egy esküvőn, hanem egyéb rendezvény esetében akár egy tematikus esten is jelenthet előnyt más zenekarokkal szemben. Tizenkét éves tapasztalatunkra is hagyatkozhattok és az előre tervezett listátokat akár a helyszínen is megmásíthatjátok. A zenekar ilyen szempontból is rugalmas szolgáltatást biztosít.


Milyen zene szól a vacsora alatt? Nem lesz túl hangos?


30 perces vacsorazene kellemes, lágy hangulatú zenéket, jazz standard dalokat tartalmaz(Michael Bublé, Frank Sinatra Nat King Cole stb) A hangerőre természetesen a zenekar figyel,ez idő alatt a pl. dobos is seprű verőt használ. Amennyiben a megállapodásban a hangtechnikai eszközöket (P.A. System) is a zenekar biztosítja hangtechnikusunk,az általatok leadott hanghordozón lévő zenei listát lejátssza (USB, CD),de a zenekar által biztosított háttérzenei számok megszólaltatására is van lehetőség. 

Megjegyzés: A hangtechnikus nem összekeverendő a Dj-vel, így a dalokat egy véletlenszerű sorrendben, arra alkalmas lejátszó segítségével prezentálja, hangosítja.


Milyen zenét játszik a zenekar a menyasszonytánc ideje alatt?

Általában a hagyományokat megőrizve mulatós zenét, illetve a megrendelő kérésére minden zenei elképzelésre, megoldásra nyitott a zenekar. A mulatós zene nem profilja a zenekarnak, de természetesen sok esküvő elengedhetetlen kelléke, így igény esetén 30-40 perc (menyasszonytánc) sramli zenét szolgáltat a zenekar.Van-e lehetőség a zenekart élőben meghallgatni?


Koncertekkel kapcsolatban Facebook oldalunkon található aktuális esemény és bővebb információ.Koncert időszak szeptembertől kezdődően,akár több klubban is.


Miben tér el a 4 fős és a 6 fős felállás?


4 fős (pl: dob+billentyű+gitár+ ffi vagy női ének) felállás esetében bizonyos zeneszámok - főként tánczenei dalok-  a hangszerelés miatt nem tudja a 6 fős felállást helyettesíteni. Pl. egy Bruno Mars Uptown Funk kvartet megoldásban, csak egy hangulatában eltérő, nem tánczenei  fel/átdolgozás lesz.  Egy rocky, twist, középtempójú pop vagy esetleg egy balladánál a kvartett formáció nem feltétlenül okoz problémát, de például egy Justin Timberlake, egy Maroon 5 stb. dal esetében már igen. Ezért ha főként teltebb hangzást, férfi és női éneket, erősebb vokálokat, illetve modern dalokat szeretnétek hallani az esküvőtök estéjén, javasoljuk a 6 fős zenekart, ez esetben a  repertoár kínálata is nagyobb.

 

Külföldön lesz az esküvőnk. Ez okozhat problémát a zenekar számára?


Nem okoz problémát. Ilyen esetben a további személyes egyeztetés elengedhetetlen.


 

Szükséges-e gondoskodnom színpadról?


Nem, a zenekar nem igényel épített színpadot, ellenben egy min. 4x4 m-nek megfelelő területet, ahol fel tudja állítani a hangszereket és a megfelelő hangtechnikát.
 


Fénytechnika benne van a csomag árban?

Nincs, a zenekar külön nem tart rá igényt. Természetesen, ha Ti szeretnétek a helyszínre, hangulatvilágítást van lehetőség partnerünktől bérelni, kedvezményes áron. Pl. surlófényeket oszlopok/fal mellé.


Mit jelent a zenekari hangosítás, vagy másnéven a P.A system?


A PA rendszer a publikum, közönség számára felállított, professzionális audiotechnikai rendszer. Ez az, amit a közönség hall (más néven Public Adress System) azaz "nyilvános hangosító berendezés". A zenekari hangosítás tartalmazz a P.A rendszert plusz a zenekar számára elengedhetetlen színpadi hangosítást, kábeleket, állványokat, keverőpultot stb.


Ceremóniamesterünknek nincsen mikrofonja, használhatja az énekesét?


Higiéniai okokból az énekesek nem tudják rendelkezésre bocsátani saját mikrofonjukat. Kábeles mikrofont kérésre díjmentesen biztosítunk. (A kábel hossza kb. 5-10 m). URH-s (vezeték nélküli) mikrofont + 8.000 Ft-ért tudunk biztosítani.

 

Van előleg/foglaló?


Megállapodás függvénye. Együttműködési megállapodást kötünk, mely ügyvéd által lektorált és mindkét felet védi.


Kell-e cateringet biztosítanom a zenekar és a hozzátartozó technikai személyzet számára?


Igen. Cateringet (frissítő,üdítő,kávé és egyszeri meleg étkezés) minden esetben a megrendelő biztosítja. Természetesen a menü lehet egyszerűbb/személyzeti ételkínálat, nem ragaszkodunk a násznép által fogyasztott menüsorra. Zenészeink alkoholt a rendezvény ideje alatt nem fogyaszthatnak. A zenekari vagy más néven a Staff asztal kerülhet más helyiségbe is,külön a elszeparálva a násznéptől.

 

Mit kell biztosítsak ezen kívül a zenekar számára a rendezvény helyszínén? (Cateringen felül)


- Egy helyiséget, ahol a zenekar átöltözik, illetve a szünetekben megpihen, akár étkezik.
- 3 db széket a fellépési területhez 
- Szabadtéri rendezvény esetén: zenészek és a hangszerek  számára biztosított fellépő területet oldalt-és felül fedéssel kell ellátni.
- Szükséges a közelben min. 2x 230V
- DJ-nek egy asztal, hogy a DJ pultot arra tudja kipakolni
- Megfelelő járást biztosítani  a „színpadhoz” (fellépő térhez) az érkezés, bepakolás, hangbeállás és a leszerelés idejére
- Az előre egyeztetett és elküldött programtervben történt esetleges változásokról időben tájékoztatást nyújtani a zenekar számára.

 


Mit takar az esküvőszervező-szolgáltatás? Hogyan tudom igénybe venni? 

Esküvőzenekarunk készen áll az egyéni elképzelések megvalósítására. Ezáltal nem kell plusz esküvői szolgáltatókkal felvenni a kontaktot, és még több meetinget lebonyolítani az esküvő szervezésével kapcsolatosan, továbbá rajtunk keresztül jóval kedvezőbb áron juthattok hozzá ehhez a szolgáltatáshoz! Harót Balázs tizenkét éves esküvői tapasztalatának, sokoldalúságának, színpadi rutinjának köszönhetően nem csak az esküvői zenekarotok énekese, hanem az est házigazdája/ceremóniamestere,-táncos múltjának köszönhetően- tánctanára.

Hogyan tudja a zenekar vezetője egyszerre a ceremóniamesteri és énekesi feladatait is elvégezni?

Amikor élőzene szól, nincsenek beszédek sem játékok, hiszen általában a közös programokhoz szükség van egy házigazdára, műsorvezetőre. A zenekar énekese képes a zene ideje alatt beérkező információt átadni a nagy közönség számára. Zenekarunk énekese ilyen esetekben már hetekkel az esküvő időpontja előtt felveszi a kapcsolatot a szolgáltatókkal és az előre megírt valamint strukturált programterv alapján levezényli az esküvőt.


 

Élőzene végeztével, nem lesz zavaró a zenekar lepakolása illetve a Dj -felszerelés felépítése?


Számos esküvői és rendezvényen szerzett tapasztalat alapján a zenekari összepakolás, és esetekben a Dj felpakolása szolidan, kulturáltan történik,melyből a hallgatóság többnyire nem érzékel semmit.  A buli nem szakad meg, hiszen a lemezlovas átkeveri a zenekar utolsó zeneszámát, így nincs szünet a zenei átállások között.
További kérdésetek van? Akkor írjatok, és mi szívesen válaszolunk! 

Üzenet sikeresen elküldve

bottom of page